• People Talk and My Ear Bleeds

Thoughts

    from Twitter

    News

    Friday, March 21, 2008

    Lightbox Fix

    Recently I upgraded from Lightbox 2.03.3 to 2.04. Lightbox is a little more work on my end when posting, but makes the pictures a little more snazzy on yours. I hope you like it.

    However, it came to my attention that Internet Explorer (the bane of all the earth) would give an error message when people tried to view my page.




    Well, that wouldn't do, since I have all of 5 readers (thank you!) and I don't want to lose them. Some lucky troubleshooting, and the culprit was found -- Lightbox!

    For some reason, I could load specific post pages, but not the main page. No other webpage was affected. That meant it was specific to my webpage, and specific to my general rules. I remembered that the only two things of note I had done recently to my blog was add a Paypal button and upgrade Lightbox. So, I got rid of the Paypal button and nothing happened. I got rid of Lightbox, and "bam!" everything worked. I reinstalled Lightbox 2.03.3 and things seem to be working fine in both IE and Firefox.

    So, please let me know if you're having issues viewing my webpage or images.

    And here's a friendly word of advice: Go Firefox.

    6 comments:

    Anonymous said...

    how can I find the Lightbox 2.03.3?
    thanks for the hint, I have the same problem.

    Triet said...

    I glad I could help.

    For a list of all versions of lightbox, go to:

    http://www.huddletogether.com/projects/lightbox2/releases/?C=M;O=A

    If you're willing to rework your blog a little, my brother -- a web designer -- has been pleased with his implementation of thickbox.

    martha said...

    I have spent 2 days trying to debug javascript because I had the same problem, I had an flv player skin controlled by javascript on the same page, that was conflicting with Lightbox 2.04. I switched to 2.03.3 and voila! it works on IE. Just posting to say THANK YOU for the tip!!!!!

    Anonymous said...

    Thx alot!
    I also have the same problem.

    Sarachan said...

    THANKS! THANKS! THANKS!

    AVenGer! said...

    my frind you are the bet!!! at last i fixed my blog... jesus, i almost never use windows, not to mention ie and i had this problem ever since i've updated my lightbox scripts.. thanks again for the workaround.